Συνεργαζόμενα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Εξωτερικού
 • Technical University of Ostrava

  Ostrava , Czech Republic , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Ostrava ιδρύθηκε το 1849 σε μια άλλη γειτονική πόλη και μεταφέρθηκε στην Ostrava το 1945. Έχει περίπου 22.000 φοιτητές σήμερα και περίπου 1100 από αυτούς είναι ξένοι. Αποτελείται από 7 σχολές.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Ostrava είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας και βρίσκεται στην περιοχή της Μοράβια στη συμβολή τεσσάρων ποταμών. Είναι καθαρά βιομηχανική πόλη γι’ αυτό και ονομαζόταν στο παρελθόν η “χαλύβδινη καρδιά” της χώρας.

 • University of Southern Denmark

  Odense , Denmark , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Έχει περισσότερους από 17.000 φοιτητές και 2.000 προσωπικό. Τα campus του πανεπιστημίου βρίσκονται σε 6 διαφορετικές πόλεις της νότιας Δανίας.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το School of Engineering βρίσκεται στην Odense, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας με πληθυσμό 180.000 κατοίκους, στο νησί Funen. Οι δραστηριότητες της σχολής συνδέονται στενά τόσο με τη βιομηχανία όσο και με την έρευνα και την εκπαίδευση.

 • Universita degli studi di Catania

  Catania , Italy , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Universita degli studi di Catania ιδρύθηκε το 1434. Είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Σικελίας, το 13ο παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας και το 29ο παλαιότερο στον κόσμο. Με φοιτητικό πληθυσμό 60.000, αποτελεί το κύριο πανεπιστήμιο της Σικελίας. Σήμερα αποτελείται από 23 ακαδημαϊκά τμήματα.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Κατάνη ή Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας με πληθυσμό 380.000 κατοίκους, χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας.

 • University of Camerino

  Camerino , Italy , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το πανεπιστήμιο του Camerino ιδρύθηκε το 1336 και αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Πάπα το 1727. Είναι οργανωμένο σε 5 σχολές.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το Camerino είναι μια μικρή πόλη, έχει πληθυσμό μόλις 7.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην Επαρχία  Macerata, ανάμεσα στις κοιλάδες των ποταμών Potenza και Chienti, περίπου 60 χλμ. από την Ancona.

 • Universite d’ Artois

  Lens , France , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το  Université d’ Artois έχει 16.000 φοιτητές σε 10 διαφορετικές πόλεις της βορειοδυτικής Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα αποτελείται από 8 σχολές και 14 ερευνητικά κέντρα. Έχει ποικιλία προγραμμάτων σπουδών από διετή προπτυχιακά μέχρι 8ετή διδακτορικά.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στη Lens της βορειοδυτικής Γαλλίας. Είναι βιομηχανική πόλη κοντά στη Lille. Η Lens από φέτος θα στεγάζει το πρώτο ‘παράρτημα’ του μουσείου του Λούβρου εκτός Παρισιού.

 • Institut d’ Ingenierie Informatique de Limoges

  Limoges Cedex , France , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1987, εδώ και 25 δηλ. χρόνια και μέχρι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 1400 πτυχιούχοι. Η φοίτηση σε αυτό το Πανεπιστήμιο απαιτεί γνώσεις γαλλικής γλώσσας.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Limoges βρίσκεται στην καρδιά της Γαλλίας, έχει πληθυσμό περίπου 140.000 και είναι γνωστή για τις πορσελάνες, τις χαλκογραφίες και τα βαρέλια βελανιδιάς τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κονιάκ.

 • Hochschule Niederrhein

  Krefeld , Germany , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Niederrhein Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών έχει περίπου 10.000 φοιτητές και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας εφαρμοσμένων επιστημών. Ιδρύθηκε εδώ και 40 περίπου χρόνια και είναι το πιο δημοφιλές στη Βεστφαλία. Η φοίτηση σε αυτό το Πανεπιστήμιο απαιτεί γνώσεις γερμανικής γλώσσας.

  Η ζωή στην Περιοχή

  To Krefeld βρίσκεται στην περιοχή της Βεστφαλίας της Γερμανίας δυτικά του ποταμού Ρήνου. Ονομάζεται η πόλη του βελούδου και του μεταξιού.

 • State Higher Vocational School

  Krosno , Poland , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το State Higher Vocational School του Krosno με το οποίο έχουμε συνεργασία ιδρύθηκε το 1999 με την συγχώνευση τριών άλλων εκπαιδευτικών κολλεγίων.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το Krosno είναι μια μεσαιωνική πόλη βρίσκεται στην νοτιοανατολική Πολωνία και έχει πληθυσμό περίπου 50.000.

 • Universidad San Jorge

  Zaragoza , Spain , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το πανεπιστήμιο της Zaragoza ιδρύθηκε το 2005. Αποτελείται σήμερα από 3 σχολές και δύο ερευνητικά ινστιτούτα με περίπου 500 φοιτητές στο σύνολο και 40 μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού. Η φοίτηση σε αυτό το Πανεπιστήμιο απαιτεί γνώσεις ισπανικής γλώσσας.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Zaragoza είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας με πληθυσμό περίπου 700.000. Βρίσκεται στον ποταμό Ebro μέσα σε μία κοιλάδα. Αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ της Μαδρίτης, της Βαρκελόνης, της Βαλέντσιας, του Μπιλμπάο και της Τουλούζης στη Γαλλία, όλα σε απόσταση 300 χλμ. από την Zaragoza.

 • Istanbul Kultur University

  Istanbul , Turkey , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Kültür University είναι ένα ιδιωτικό νεοϊδρυθέν πανεπιστήμιο αποτελούμενο από 3 campus. Ιδρύθηκε το 1997 και έχει 5 πανεπιστημιακές σχολές και 2 επαγγελματικές παρέχοντας 20 διαφορετικά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Κωνσταντινούπολη είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με περισσότερους από 13 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους.

 • Middle-East Technical University

  Ankara , Turkey , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Middle-East Technical University είναι δημόσιο πανεπιστήμιο, αντίστοιχο των δικών μας πολυτεχνείων. Προσφέρει 40 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, 97 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 62 διδακτορικά προγράμματα σπουδών στις 5 σχολές του. Το κυρίως campus εκτός από τα ακαδημαϊκά κτήρια περιλαμβάνει επίσης, 30.000 στρέμματα δάσους. Η  επίσημη γλώσσα του πανεπιστημίου είναι τα αγγλικά.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας, σημαντικός κόμβος εμπορίου και βιομηχανίας είναι γνωστή για τα γατιά Αγκύρας, και από την πόλη αυτή πήρε επίσης, το όνομά του το μαλλί αγκορά.

 • Dokuz Eylul University

  Izmir , Turkey , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Πανεπιστήμιο Dokuz Eylül ιδρύθηκε το 1982 και είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Αποτελείται από 61 ανεξάρτητα ινστιτούτα, 10 σχολές, 3000 ακαδημαϊκό προσωπικό και 50000 φοιτητές

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Η πόλη φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα διεθνές φεστιβάλ τέχνης και τη διεθνή έκθεση της Σμύρνης.

 • Toros University

  Mersin , Turkey , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Toros University είναι ένα νεοϊδρυθέν πανεπιστήμιο αφού ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Πήρε το όνομά του από το βουνό Taurus, βουνοσειρά που εκτείνεται από ανατολικά προς δυτικά στη νότια Τουρκία.  Αποτελείται από 3 σχολές, πολυτεχνικής, οικονομικών και καλών τεχνών καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Το πανεπιστήμιο συνεχώς επεκτείνεται.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Μερσίνα είναι πόλη της νότιας Τουρκίας. Έχει περισσότερου από 2.000.000 κατοίκους και είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, Είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της χώρας και το μεγαλύτερο λιμάνι της νότιας Τουρκίας. city Εκεί φιλοξενήθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013. Οι Τούρκοι την ονομάζουν ‘μαργαριτάρι της Μεσογείου’.

 • University College Dublin

  Dublin , Ireland , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το University College είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας. Ιδρύθηκε το 1854 ως το Καθολικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας. Το πανεπιστήμιο αποτελεί το Εθνικό πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας. Έχει περίπου 30.000 φοιτητές και 1.300 καθηγητές. Το πανεπιστήμιο αποτελείται από 5 κολέγια, 34 σχολές και 18 ερευνητικά ινστιτούτα και κέντρα.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το Δουβλίνο είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη στο νησί. Βρίσκεται περίπου στο μέσο της ανατολικής ακτής του νησιού, στην εκβολή του ποταμού Λίφεϋ. Αρχικά ιδρύθηκε σαν κέντρο για το εμπόριο σκλάβων των Βίκινγκς και είναι η κύρια πόλη της Ιρλανδίας από την εποχή του Μεσαίωνα.

 • Πανεπιστήμιο Κύπρου

  Λευκωσία , Cyprus , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές το 1992 και 1997 αντιστοίχως. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί την κορυφαία βαθμίδα της παιδείας της Κύπρου και έχει καταξιωθεί τοπικά και διεθνώς τόσο με το επίπεδο διδασκαλίας του όσο και με το πλούσιο ερευνητικό έργο που έχει επιδείξει. Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 8 σχολές, 22 τμήματα και 11 ερευνητικές μονάδες.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου και αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη του νησιού. Είναι το διοικητικό, εμπορικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ενώ, ταυτόχρονα, είναι τοποθετημένη γεωγραφικά στο κέντρο περίπου του νησιού, σε κοντινή απόσταση από τις άλλες πόλεις, όπως τη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

  Η Λευκωσία, μια πόλη με πληθυσμό άνω των 231,000 κατοίκων, συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό. H ιστορία της έχει βαθιές ρίζες και τα οικοδομήματά της, όπως τα γνωστά ενετικά τείχη, τα οποία διαχωρίζουν την παλιά από τη νέα πόλη, μαρτυρούν το πέρασμα της Κύπρου μέσα από τα χέρια πολλών κατακτητών.
 • University of Applied Sciences (VKK)

  , Lithuania , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Vilniaus Kooperacijos Kolegija (VKK) είναι ένα από τα μεγαλύτερα μη κρατικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Λιθουανία. Αποτελεί ένα πολύ γνωστό, ελκυστικό και αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης που παρέχει υψηλής ποιότητας, καινοτόμα και βασισμένη στην εμπειρία εκπαίδευση και έρευνα σε φοιτητές, κοινωνικούς εταίρους και οικονομικούς φορείς. Με το παρόν όνομα ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2000.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Tο Βίλνιους είναι η πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Έχει πληθυσμό περίπου μισό εκατομμύριο. Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Λιθουανία στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, ενώ η απόστασή της από τη Βαλτική Θάλασσα είναι 312 χλμ. Η Βίλνα έγινε πρωτεύουσα της Λιθουανίας για πρώτη φορά το 1323. Το 1579 απέκτησε και πανεπιστήμιο. Πρόκειται για το πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα "Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας", στο άλλοτε Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η πόλη να μετατραπεί σε σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό ευρωπαϊκό κέντρο, με ταυτόχρονα έντονη πολιτική και οικονομική ζωή. Η Πολωνία κατείχε την πόλη από το 1919 έως το 1939.

  Η Παλιά Πόλη της Βίλνιους έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο. Η κύρια αρτηρία της είναι η οδός Pilies, που συνδέει το παλάτι του κυβερνήτη και το δημαρχείο. Υπάρχουν περισσότερες από 40 εκκλησίες στη πόλη.

 • Technical University of Liberec

  Liberec , Czech Republic , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Liberec (TUL) είναι ένα δυναμικό πανεπιστήμιο μεσαίου μεγέθους που ενώνει μορφές τεχνικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε έξι σχολές και ένα πανεπιστημιακό ινστιτούτο προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα κατακτήσεων σε τεχνικές, επιστημονικές και ανθρωπιστικές σπουδές. Διαθέτει καλά εξοπλισμένα εργαστήρια και κορυφαίες ερευνητικές ομάδες.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το Λίμπερετς ή παλιότερα Ράιχενμπεργκ είναι πόλη της Τσεχίας και παλιότερα της Τσεχοσλοβακίας, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ομώνυμης επαρχίας στη Βοημία. Έχει περίπου 103.000 κατοίκους και απέχει 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Πράγα, αποτελώντας την έκτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα στη Βοημία.

 • Universidade de Vigo

  Vigo , Spain , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου
  Η ζωή στην Περιοχή
 • Ankara University

  Ankara , Turkey , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου
  Η ζωή στην Περιοχή
 • University of Pardubice

  Pardubice , Czech Republic , WebSite - Χάρτης
  Λεπτομέρειες Πανεπιστημίου

  Στον απόηχο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, τα χημικά εργοστάσια της πόλης ζήτησαν τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου πανεπιστημίου στην περιοχή τους. Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε με το όνομα Vysoká škola chemická (Chemical Institute) το 1950, μετονομάστηκε σε Vysoká škola chemicko-technologická (Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας) το 1954. Από το 1990 νέες σχολές έχουν προστεθεί και το 1994 το ίδρυμα μετονομάσθηκε σε Πανεπιστήμιο του Pardubice.

  Η ζωή στην Περιοχή

  Το Pardubice είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Pardubice και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα, 96 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας. Υπάρχει ένα παλιό πύργο και ένα κάστρο. Εργοστάσια περιλαμβάνουν το χημικό εργοστάσιο Synthesia (κατασκευαστής Semtex, μια πλαστική εκρηκτική ύλη), ένα διυλιστήριο πετρελαίου Paramo, ένα βαρύ εργοστάσιο μηχανημάτων και ένα ηλεκτρονικό εργοστάσιο εξοπλισμού. Η πόλη είναι γνωστή για τις αθλητικές εκδηλώσεις, το ψωμί πιπερόριζας, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές.